Kodinhoitohuoneen suunnittelu – helpota arkeasi

Kodinhoitohuone on yksi kodin tärkeimmistä, joten suunniteltaessa omat toiveet ja tarpeet on syytä kartoittaa huolellisesti. Mitä enemmän taloudessa asuu henkilöitä ja lemmikkejä, sitä tärkeämmäksi nousee kodinhoitohuoneen käytännöllisyys. Kodinhoitohuoneessa ei vietetä aikaa paljon muutoin, kuin työskennellessä, joten suunnittelu kannattaa tehdä käytännöllisyys edellä.

Kodinhoitohuoneen ongelmat ja mahdollisuudet

Eniten ongelmia kodeissa aiheuttaa pyykinkuivaus: Nykyisin pyykkiä pestään lähes joka päivä, mutta sitä ei ole otettu huomioon asuntojen suunnittelussa. Suomessa pyykinpesukoneet ja kuivausnarut on etenkin vahemmissa taloissa sijoitettu samaan tilaan kylpyhuoneen ja saunan kanssa. Näin ollen ilmankosteus nousee usein niin korkeaksi, että pyykki ei kuivu kunnolla. Toimivan kodinhoitotilan perusvarustukseen kuuluvat vähintään pesukone, kuivausrumpu ja kuivauskaappi tai narukuivaustila.
Myös paljon harrastavassa perheessä tilaa tarvitaan urheiluvälineille ja niiden huollolle. Tällöin on syytä kodinhoitohuoneeseen mahdollisuuksien mukaan lisätä ulko-ovi ja tämän yhteyteen jonkinlainen kuraeteinen.

Jos tilaa jää pyykkihuollolta ja harrastusvälineiltä, kannattaa tilaan sisällyttää myös ompelu- ja tai ainakin pyykkien silitysmahdollisuus. Näin ollen kuivumasta tulleet pyykit voi silittää samantien ja laittaa vasta sitten säilytykseen.

Muista nämä seikat suunnittelussa

    1. Kartoita tarpeet, eli mieti, mitkä ovat välttämättömimmät seikat, jotka kodinhoitohuoneesta tulisi löytyä.
    2. Mittaa suunnittele ja vertaile. Varsinkin täysin uutta tilaa suunnitellessa valinnan varaa ja mahdollisuuksia on yleensä enemmän, kuin vanhaa remontoidessa
    3. Käyttötarkoituksen kartoittaminen: toimiiko tila samalla sivueteisenä tai saunan ja kylpyhuoneen yhteydessä pukuhuoneena?
    4. Säilytysratkaisut: Kodinhoitohuoneessa ei koskaan ole liian paljon säilytystilaa. Muista hyödyntää pesukoneiden ja mahdollisten istuinalustojen päälle ja alle jäävät tyhjät tilat säilytyksessä.
    5. Pintamateriaaleiksi kelpaavat lähes kaikki kosteutta sietävät materiaalit. Vaihtoehtoja on siis runsaasti.
    6. Ovia, kaappeja vai tasoja? Etenkin liukuovet säästävät paljon tilaa.
    7. Pyykkihuolto: se kodinhoitohuoneen tärkein asia.
    8. Valaistuksessa kannattaa panostaa hyvään työskentelyvalaistukseen, sekä hieman hämärämpään tunnelmallisempaan. Etenkin jos tila toimii puku- tai virvoittelu tilana.
    9. Muista ennen remonttia tarkistaa luvat ja määräykset
    10. Suunnittele helposti

 

Lataa opas, jossa on 10 vinkkiä ja ideaa kodinhoitohuoneen suunnitteluun

 

Suunnitteluohjelman tuoma helppous

Onneksi voit tehdä suunnittelun itse omalta kotisohvalta käsin esimerkiksi Teetto-moduulisuunnittelusovellusta käyttäen. Teetto suunnitteluohjelman avulla voit suunnitella juuri sinulle sopivan kodinhoitohuoneen. Voit kokeilla eri värejä ja tyylejä. Voit myös tallentaa ja jakaa tekemäsi suunnitelmat, kunnes olet valmis tekemään unelmiesi tilasta totta. Näin kaupassa kulutettu ns. turha suunnitteluaika vapautuu hyötykäyttöön. Kauppaan voi marssia suoraan oman vision kanssa ja tehdä loppulliset ostopäätökset myyjän kanssa.

 

Leave a Comment

Here There!

If you have any question, send us an email and we'll get back to you, soon.

Not readable? Change text. captcha txt