Keittiön suunnittelu – vinkit ja ideat

Keittiön suunnittelu on etenkin ensikertalaiselle aikaa vievää puuhaa ja siinä on syytä ottaa huomioon monia seikkoja. Toimivan, omille tarpeille räätälöidyn keittiön suunnittelu on iso osa remonttia ja vaikuttaa huomattavasti kotona viihtymiseen ja elämisen mukavuuteen. Tärkeintä on toimiva pohjaratkaisu ja viihtyisyys. Epäergonomisessa keittiössä ei kiinnosta tehdä ruokaa, saati viettää aikaa muutenkaan.

Uskalla unelmoida ja visioida. Juuri Sinun näköisen keittiön ei tarvitse olla suoraan sisustuslehden keskiaukeamalta tai noudattaa orjallisesti … mittoja.  Omia unelmia ei kannata heti heittää roskiin, jos tavarantoimittajan mielestä toimivuus ei ole hyvä.  Onneksi tarjolla on suunnitteluohjelmia, kuten Teetto, jolla pystyt itsenäisesti tekemään suunnitelmia kotisohvalta käsin ilman pelkoa ammattimyyjän kieltävistä vastauksista tai ihmettelystä.

Koko ei ratkaise

Olipa sitten tilaa paljon tai vähän, sen suunnitelmalliseen käyttöön kannattaa kiinnittää huomiota. Pienestäkin tilasta saa toimivan ja siihen saa sijoiteltua kaikki itselle tärkeät toiminnallisuudet.  Ensin on syytä kuitenkin kartoittaa keittiön malli tilan mukan. Valittavissa on perinteiset I-, L-, U-, malliset keittiöt, sekä näihin lisättynä erilaisia niemekkeitä tai saarekkeita.

Kodinkoneiden sijoittelun suunnitteluun kannattaa panostaa:  Esimerkiksi kylmäkalusteiden sijoitus liedestä ja vesipisteestä katsottuna olisi hyvä olla parin kolmen esteettömän askeleen päässä toisistaan pelkästään mukavamman ja ergonomisen työskentelyn takaamikseksi. Laskutilaa puolestaan kannattaa mahdollisuuksien mukaan sijoittaa molemmin puolin liettä.

Keittiökoneille on puolestaan annettu erilaisia suosituksia sijoittelun suhteen, sekä ergonomiaa helpottavia etäisyyksi. Esimerkiksi astianpesukoneen ja jääkaapin eteen tulisi olla mahdollista jättää tilaa 100-150 cm työskentelyn helpottamiseksi. Astianpesukoneen sijoitus ergonomisesti onnistuu sijoittamalla sen 30-40cm korkeudelle lattiasta.

Lue opas, jossa on kattava katsaus seikkoihin, jotka keittiön suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon:

Lataa opas

 

Suunnitteluohjelmien tuoma helppous

Onneksi nykyään on tarjolla monen laisia suunnitteluohjelmia, kuten Teetto, ja keittiön suunnittelun voi aloittaa itsenäisesti omalta kotisohvalta käsin.

Suunnitteluohjelman avulla voit kokeilla lukuisia erilaisia variaatioita kodinkoneiden järjestyksestä, vaihdella näkymää kaapeista laatikostoihin, kokeilla erilaisia kalusteiden värejä jne… ja kaikki tämä ilman, että tunnet vaivaavasi myyjää tai suunnittelijaa turhaan. Näin kaupassa kulutettu suunnitteluaika vapautuu hyötykäyttöön. Monilla ohjelmilla, kuten Teeton avulla, voi suunnitella useita kodin eri tiloja: keittiö, kodinhoitohuone, kylpyhuone, sauna tai vaikka terassin.

 

Leave a Comment

Here There!

If you have any question, send us an email and we'll get back to you, soon.

Not readable? Change text. captcha txt